Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdubbelingstijd

heey!! Ik hoop dat iemand mij kan helpen!!

Van een bacteriesoort neemt het aantal exponentieel toe. De groeifactor per uur is 1,5. Bereken de verdubbelingstijd met behulp van een logaritme.

M.
3de graad ASO - woensdag 20 oktober 2010

Antwoord

Er zou moeten gelden:

1,5t=2

Met t de verdubbelingstijd in uur.

1,5t=2
log(1,5t)=log(2)
t·log(1,5)=log(2)
t=log(2)/log(1,5)

Zoiets?

WvR
woensdag 20 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq