Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kan er iemand mij helpen met een taak?

de taak zijn twee oefenigen. hoe los ik : a logb . a logc = a logc op?

en hoe los ik m.n logx = n logx/ 1+n logm op?

wesley
Overige TSO-BSO - dinsdag 19 oktober 2010

Antwoord

Om "iets" op te lossen heb je een vergelijking nodig met onbekenden.
Hier zie ik niets van!
1. De eerste bewering kan bij voorbeeld juist zijn als alog b = 1, dus als b=a

2. Waarschijnlijk is het de bedoeling om deze gelijkheid te bewijzen.
Stel in het rechterlid de noemer
1 + n logm = n logn + n logm = n log(n.m)
Je hebt dan n logx/n log(nm) = nm logx

LL
dinsdag 19 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq