Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Routes in een rooster

Goedemorgen, mag ik U lastigvallen met het volgende probleem?

In een assenstelsel zijn gegeven de punten A(2,6), B(5,4),
C(3,0) en D(0,2). De vraag is nu:

hoeveel kortste routes zijn er van A naar A via achtereenvolgens B, C en D?

En ook: van A naar A via C? (het veld tussen (2,2),(4,2),(4,4) en (2,4) mag niet gebruikt worden)

Het antwoordenboek geeft bij de eerste vraag als antwoord:
(4 boven 2) x (2 boven 1) x (2 boven 1) x (2 boven 1) x (4 boven 2) = 6.2.2.2.6 = 288

Ik krijg na steeds weer proberen: (4 boven 2) x (3 boven 1) x (3 boven 1) x (3 boven 1) x (4 boven 2) = 6.3.3.3.6 = 972

Bij de tweede vraag hetzelfde probleem:
antwoordenboek: 6.1.2.2.1 + 1.2.2.1.6 = 48 (linksom + rechtsom)
mijn antwoord: 6.1.3.3.1 + 1.3.3.1.6 = 108
Blijkbaar doe ik iets verkeerd of is het antwoord in het antwoordenboek niet goed?
Kunt u mij helpen a.u.b.? (uitgetekend?

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 oktober 2010

Antwoord

q63261img1.gif

Ik zou zeggen van A naar A via B, C en D geeft:

q63261img2.gif

Bij de tweede vraag:

q63261img3.gif

Dat kan op 4 manieren! Dus ik weet wat jullie daar aan de andere kant van het scherm aan het doen zijn...!?

WvR
donderdag 14 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq