Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijkingen en formules

Hallo Wisfaq,

Gegeven is de drieterm ky2+ty+m met k behoort tot R zonder 0 en t,m behoort tot R.
a)Als je weet dat y1 en y2 de wortels van de vergelijking ky2 +ty+m=0, geef dan de formule voor de ontbinding van deze drieterm in factoren.
b) Bewijs de formule uit a.

Ik handel als volgt:
a) formule k(y-y1)(y-y2)
b) bewijs van van antwoord (a):
S=-t/k en P= m/k S= y1+y2 (som) en P = y1y2 product)
k(y2-(-t/k)y+m/k)=0
k(y2-(y1+y2)y+y1y2)=0
k(y2-y1y-y2y+y1y2)=0
k(y(y-y1)-y2(y-y1))=0
k(y-y1)(y-y2)=0
Is dit voldoende als antwoord op de vraag. Ik twijfel een beetje omdat ik vind dat de vraag zo raar gesteld is...
Groeten en bedankt voor eventueel advies.

Rik Le
Iets anders - dinsdag 12 oktober 2010

Antwoord

Helemaal o.k. hoor.

MBL
woensdag 13 oktober 2010

©2001-2025 WisFaq