Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ik weet niet hoe ik een identiteit moet oplossen

hallo, ik heb een probleem met 2 identiteiten die ik moet maken voor taak:
1) (tan2x - sin2x)*cot4x = cos2x
2) (tan2x-1):(sec2x-csc2x) = (tan2x + 1): (sec2x * csc2x)

ik geraak er maar niet aan uit, hoe ik ze moet oplossen.
zou je het zo snel mogelijk willen beantwoorden? ik heb het maandag al nodig!
alvast bedankt
groetjes Eva

Eva
3de graad ASO - zaterdag 9 oktober 2010

Antwoord

Kwestie van uitschrijven

cot x = 1/tan x = cos x/sin x

1) (sin2x/cos2x-sin2x)·cos4x/sin4=cos2x/sin2x-cos4x/sin2x = cos2x/sin2x·(1-cos2x)=cos2x/sin2x·sin2x = cos2x

Andere........... zelf doen !!

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 9 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq