\require{AMSmath} Overschrijdingskansen Ik loop al een tijdje te hannessen met het rekenen aan de normale verdeling, maar bij overschrijdingskansen loop ik helemaal vast.De opgave luidt als volgt:Gegeven P(|Z-0.5|c)=0.05Bereken cde afgelopen 11/2 uur waren vruchteloos, dus hopelijk kan iemand me helpen.Alvast bedankt. Karel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 oktober 2010 Antwoord Neem 's aan dat je c zou kennen, zou je dan de kans op P(|Z-.5|c) uit kunnen rekenen?Neem c=1. Gevraagd P(|Z-.5|1).|Z-.5|1 Þ Z-.5-1 of Z-.51. Z-.5 of Z1.5.P(|Z-.5|1)=P(Z-.5)+P(Z1.5)0.309+0.067=0.376Neem c. Gevraagd P(|Z-.5|c).|Z-.5|c Þ Z-.5-c of Z-.5c. Z-c+.5 of Zc+.5.P(|Z-.5|c)=P(Z-c+.5)+P(Zc+.5)=0.05P(-c+.5Zc+.5)=0.95Nu maar 's een tekening maken!De vraag is nu hoe bereken je P(-c+.5Zc+.5)?Met je GR kan je een tabel maken!Met Y1=normalcdf(-X+.5,X+.5,0,1)Zodat c=2.1815Zoiets? Ik kan me alleen niet voorstellen dat dit nu de bedoeling was van het vraagstuk!? Heb je er ook antwoorden bij? Klopt het? WvR dinsdag 5 oktober 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik loop al een tijdje te hannessen met het rekenen aan de normale verdeling, maar bij overschrijdingskansen loop ik helemaal vast.De opgave luidt als volgt:Gegeven P(|Z-0.5|c)=0.05Bereken cde afgelopen 11/2 uur waren vruchteloos, dus hopelijk kan iemand me helpen.Alvast bedankt. Karel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 oktober 2010
Karel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 oktober 2010
Neem 's aan dat je c zou kennen, zou je dan de kans op P(|Z-.5|c) uit kunnen rekenen?Neem c=1. Gevraagd P(|Z-.5|1).|Z-.5|1 Þ Z-.5-1 of Z-.51. Z-.5 of Z1.5.P(|Z-.5|1)=P(Z-.5)+P(Z1.5)0.309+0.067=0.376Neem c. Gevraagd P(|Z-.5|c).|Z-.5|c Þ Z-.5-c of Z-.5c. Z-c+.5 of Zc+.5.P(|Z-.5|c)=P(Z-c+.5)+P(Zc+.5)=0.05P(-c+.5Zc+.5)=0.95Nu maar 's een tekening maken!De vraag is nu hoe bereken je P(-c+.5Zc+.5)?Met je GR kan je een tabel maken!Met Y1=normalcdf(-X+.5,X+.5,0,1)Zodat c=2.1815Zoiets? Ik kan me alleen niet voorstellen dat dit nu de bedoeling was van het vraagstuk!? Heb je er ook antwoorden bij? Klopt het? WvR dinsdag 5 oktober 2010
WvR dinsdag 5 oktober 2010
©2001-2024 WisFaq