\require{AMSmath} Maximale kromming Hallo, De opgave is als volgt: Bepaal in elk van de volgende gevallen in welke punten van de gegeven krommen de kromming maximaal is. x = 5 cos t y = 3 sin t Ik kom hier toch echt niet uit.... Wat ik heb gedaan: K=(x'·y"-x"·y')/ ((x')2+(y')2)^(3/2) x = 5 cos t y = 3 sint t x'= -5 sin t y'= 3cos t x"= -5 cos t y"= -3 sin t K= (((-5sin(t)·-3sin(t))-((-5cos(t)·3cos(t)))/(((25sin2(t)+(9cos2(t))^(3/2)) K= (15·(sin2x+cos3x))/(((25sin2(t)+(9cos2(t))^(3/2)) K= 15/((25sin2(t)+(9cos2(t))^(3/2)) En vanaf hier ben ik het spoor bijster klopt het nog wat ik gedaan heb?? en hoe verder?? alvast bedankt.. wesley Student universiteit - vrijdag 1 oktober 2010 Antwoord Nu K naar t differentiëren, de afgeleide nul stellen en met behulp daarvan de extremen van K bepalen. kphart vrijdag 1 oktober 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, De opgave is als volgt: Bepaal in elk van de volgende gevallen in welke punten van de gegeven krommen de kromming maximaal is. x = 5 cos t y = 3 sin t Ik kom hier toch echt niet uit.... Wat ik heb gedaan: K=(x'·y"-x"·y')/ ((x')2+(y')2)^(3/2) x = 5 cos t y = 3 sint t x'= -5 sin t y'= 3cos t x"= -5 cos t y"= -3 sin t K= (((-5sin(t)·-3sin(t))-((-5cos(t)·3cos(t)))/(((25sin2(t)+(9cos2(t))^(3/2)) K= (15·(sin2x+cos3x))/(((25sin2(t)+(9cos2(t))^(3/2)) K= 15/((25sin2(t)+(9cos2(t))^(3/2)) En vanaf hier ben ik het spoor bijster klopt het nog wat ik gedaan heb?? en hoe verder?? alvast bedankt.. wesley Student universiteit - vrijdag 1 oktober 2010
wesley Student universiteit - vrijdag 1 oktober 2010
Nu K naar t differentiëren, de afgeleide nul stellen en met behulp daarvan de extremen van K bepalen. kphart vrijdag 1 oktober 2010
kphart vrijdag 1 oktober 2010
©2001-2024 WisFaq