Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van een vlak bepalen

Ik wou eens een oefening oplossen die we niet in de les gemaakt hebben, voor mijn toets. Maar ik zit vast.

Gegeven
e: 2x-3y-1=0 y-2z-3=0
f: x/2=y+1/4=2z-1/6

bepaal een vergelijking van het vlak 'gamma' dat door e gaat en evenwijdig is met f. (In voorgaande oefeningen heb ik al bewezen dat e en f kruisende rechten zijn)

tim
3de graad ASO - dinsdag 28 september 2010

Antwoord

Hallo

Bepaal de richtvector van de rechte e en van de rechte f.
Vermits het gevraagde vlak de rechte e bevat en evenwijdig is met de rechte f zijn deze richtvectoren van de rechte e en f ook richtvectoren van het gevraagde vlak.
Bepaal ook een punt dat tot de rechte e behoort. Vermits de rechte e in het vlak ligt, is dit punt ook een punt (vertegenwoordiger) van het vlak.
Je kent dus twee richtvectoren en een punt (vertegenwoordiger) van het gevraagde vlak.
(Oplossing: 2x-7y+8z=-11)
Ok?

LL
dinsdag 28 september 2010

©2001-2024 WisFaq