\require{AMSmath} Als één macht beste wiskundige hoe kan je x2-x3 als een macht schrijven, in de vorm van xa. ik ging op onderzoek, ik begon met een vergelijking: stel: b2-b3=ba=-1 ik loste de vergelijking: b2-b3=-1, op en kwam op het volgenden getal: 1,4655712318768 nu is b bekend. om vervolgens ba op te lossen gebruik je: log(-1)/log(b)= 8,218791477i voor het gemak van de notatie noem ik dit getal di. nu is het dus zo dat bdi=-1, kopt het nu dat: x2-x3=xdi. en dus dat di een constante is? ...en kun je b en di afleiden van e en pi? omdat deze het zelfde antwoord opleveren, want: e^pi=-1 de formule van Euler. bvd Jelmer Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 september 2010 Antwoord Waarom niet zo?$\eqalign{& x^a = x^2 - x^3 \cr& \ln \left( {x^a } \right) = \ln \left( {x^2 - x^3 } \right) \cr& a \cdot \ln \left( x \right) = \ln \left( {x^2 \cdot \left( {1 - x} \right)} \right) \cr& a \cdot \ln \left( x \right) = \ln \left( {x^2 } \right) + \ln \left( {1 - x} \right) \cr& a = \frac{{2\ln (x) + \ln (1 - x)}}{{\ln (x)}} \cr& a = 2 + \frac{{\ln (1 - x)}}{{\ln (x)}} \cr}$...of ben je echt op zoek naar de complexe oplossingen? WvR woensdag 29 september 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
beste wiskundige hoe kan je x2-x3 als een macht schrijven, in de vorm van xa. ik ging op onderzoek, ik begon met een vergelijking: stel: b2-b3=ba=-1 ik loste de vergelijking: b2-b3=-1, op en kwam op het volgenden getal: 1,4655712318768 nu is b bekend. om vervolgens ba op te lossen gebruik je: log(-1)/log(b)= 8,218791477i voor het gemak van de notatie noem ik dit getal di. nu is het dus zo dat bdi=-1, kopt het nu dat: x2-x3=xdi. en dus dat di een constante is? ...en kun je b en di afleiden van e en pi? omdat deze het zelfde antwoord opleveren, want: e^pi=-1 de formule van Euler. bvd Jelmer Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 september 2010
Jelmer Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 september 2010
Waarom niet zo?$\eqalign{& x^a = x^2 - x^3 \cr& \ln \left( {x^a } \right) = \ln \left( {x^2 - x^3 } \right) \cr& a \cdot \ln \left( x \right) = \ln \left( {x^2 \cdot \left( {1 - x} \right)} \right) \cr& a \cdot \ln \left( x \right) = \ln \left( {x^2 } \right) + \ln \left( {1 - x} \right) \cr& a = \frac{{2\ln (x) + \ln (1 - x)}}{{\ln (x)}} \cr& a = 2 + \frac{{\ln (1 - x)}}{{\ln (x)}} \cr}$...of ben je echt op zoek naar de complexe oplossingen? WvR woensdag 29 september 2010
WvR woensdag 29 september 2010
©2001-2025 WisFaq