\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 63077 Re: De geadjungeerde van de Besselvergelijking Ik heb de volgende vergelijking voor L' (x2)Z''(x)+3xz'(x)+((x2)-(n2)+1)z(x)=0 Ik begrijp niet hoe ik deze vergelijking moet oplossen. In ieder geval schrijf ik z''(x)+(3/x)z'(x)+(1+(1-n2)/(x2))z(x)=0. Moet ik de Frobeniusreeks invullen en dan twee oplossing bepalen of bestaat er ook een andere manier? Groeten, Viktoria Viky Student universiteit - dinsdag 28 september 2010 Antwoord Viktoria, Het gebruik van de Frobeniusreeks is gebruikelijk. Ik vond voor p de waarden p=-1+n en p=-1-n. kn woensdag 29 september 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende vergelijking voor L' (x2)Z''(x)+3xz'(x)+((x2)-(n2)+1)z(x)=0 Ik begrijp niet hoe ik deze vergelijking moet oplossen. In ieder geval schrijf ik z''(x)+(3/x)z'(x)+(1+(1-n2)/(x2))z(x)=0. Moet ik de Frobeniusreeks invullen en dan twee oplossing bepalen of bestaat er ook een andere manier? Groeten, Viktoria Viky Student universiteit - dinsdag 28 september 2010
Viky Student universiteit - dinsdag 28 september 2010
Viktoria, Het gebruik van de Frobeniusreeks is gebruikelijk. Ik vond voor p de waarden p=-1+n en p=-1-n. kn woensdag 29 september 2010
kn woensdag 29 september 2010
©2001-2024 WisFaq