Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63151 

Re: Twee vergelijkingen met twee onbekenden

Klopt het niet dat: x=0 en y=1, dan klopt het ook.
Of zit ik fout?

Jelmer
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 24 september 2010

Antwoord

Je oplossing moet aan beide vergelijkingen voldoen. De eerste klopt, maar de twee niet. Vul maar in: 5x-8y=80 met x=0 en y=1? Klopt niet!

Bovendien als je 't stelsel oplost weet je ook zeker dat dit de enige oplossing is! Het zijn immers twee lineaire functies... twee lijnen... 1 snijpunt of geen snijpunt of oneindig veel snijpunten, maar twee snijpunten? Nee dat gaat niet!

WvR
vrijdag 24 september 2010

©2001-2024 WisFaq