\require{AMSmath} Vergelijking parabool bepalen met 2 punten Ik moet de vergelijking van een parabool bepalen bij de volgende 2 punten: De top is (1/2,1/2) en een gegeven punt is (1,-1/4).Kan iemand de berekening hiervan uitleggen? emma Student universiteit - vrijdag 24 september 2010 Antwoord Er bestaat zoiets als de 'topvergelijking' van een parabool. Dat ziet er zo uit:$y = a(x-p)^2 + q$ heeft als top het punt $(p,q)$.In jouw geval kan je de top invullen. Dat geeft:$y = a\left( {x - \frac{1}{2}} \right)^2 + \frac{1}{2}$Als je de coördinaten van het 'andere punt' invult kan je de waarde van $a$ bepalen en dan heb je een vergelijking van de parabool.Zou dat zo lukken?Zie ook Hoe kun je de formule van een parabool vinden? WvR vrijdag 24 september 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de vergelijking van een parabool bepalen bij de volgende 2 punten: De top is (1/2,1/2) en een gegeven punt is (1,-1/4).Kan iemand de berekening hiervan uitleggen? emma Student universiteit - vrijdag 24 september 2010
emma Student universiteit - vrijdag 24 september 2010
Er bestaat zoiets als de 'topvergelijking' van een parabool. Dat ziet er zo uit:$y = a(x-p)^2 + q$ heeft als top het punt $(p,q)$.In jouw geval kan je de top invullen. Dat geeft:$y = a\left( {x - \frac{1}{2}} \right)^2 + \frac{1}{2}$Als je de coördinaten van het 'andere punt' invult kan je de waarde van $a$ bepalen en dan heb je een vergelijking van de parabool.Zou dat zo lukken?Zie ook Hoe kun je de formule van een parabool vinden? WvR vrijdag 24 september 2010
WvR vrijdag 24 september 2010
©2001-2024 WisFaq