Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parabool en verschuiving

Hallo Wisfaq,

De grafiek van f(x)=x2+2x+2 wordt evenwijdig met de deellijn van het eerste kwadrant verschoven over en afstand 1, zodanig dat de x- en y waarden groter worden. Bepaal die functievergelijking van het schuifbeeld van f.
Wat hulp , graag !

De deellijn is natuurlijk y=x
En nu?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 23 september 2010

Antwoord

Dit komt overeen met een translatie over:Het functievoorschrift gaat dan over in:

$
f(x) = x^{2} + 2x + 2y = \left( {x - \frac{1}
{2}\sqrt 2 } \right)^{2} + 2\left( {x - \frac{1}
{2}\sqrt 2 } \right) + 2 + \frac{1}
{2}\sqrt 2
$

..maar dat kan je uitwerken. Zoiets?

Zie ook Transformaties

WvR
vrijdag 24 september 2010

©2001-2024 WisFaq