Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies en formules

hoi,
ik heb een som in mijn boek die ik helemaal niet snap.
gegeven is de functie f(x)=-8x+36
de grafiek f snijdt de x-as met punt a. geef de coördinaten van a.
dat is dan dus y=-8x+36
ik weet echt niet hoe ik het verder moet uitrekenen..

marloe
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 23 september 2010

Antwoord

Hallo

Ieder punt op de x-as heeft als coördinaat (x,0), met andere woorden, het tweede coördinaatgetal (de y-waarde) is steeds gelijk aan 0
Stel dus in de gegeven functie y gelijk aan nul en bereken x.
Het komt er dus op neer om de vergelijking -8x+36 = 0 op te lossen.
Ok?

LL
donderdag 23 september 2010

©2001-2024 WisFaq