\require{AMSmath} Veeltermen Hallo,Kunt u dit zonder haakjes schrijven?((x2+y2):(x+y)2)·((x+y):(x-y))Alvast bedankt Alexan Student Hoger Onderwijs België - woensdag 22 september 2010 Antwoord Je kunt eerst teller en noemer delen door x+y. Je krijgt dan:$\Large \frac{{x^2 + y^2 }}{{\left( {x + y} \right)^2 }} \cdot \frac{{x + y}}{{x - y}} = \frac{{x^2 + y^2 }}{{x + y}} \cdot \frac{1}{{x - y}} = \frac{{x^2 + y^2 }}{{x^2 - y^2 }}$..en dat ging waarschijnlijk sneller dan je dacht... WvR vrijdag 24 september 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Kunt u dit zonder haakjes schrijven?((x2+y2):(x+y)2)·((x+y):(x-y))Alvast bedankt Alexan Student Hoger Onderwijs België - woensdag 22 september 2010
Alexan Student Hoger Onderwijs België - woensdag 22 september 2010
Je kunt eerst teller en noemer delen door x+y. Je krijgt dan:$\Large \frac{{x^2 + y^2 }}{{\left( {x + y} \right)^2 }} \cdot \frac{{x + y}}{{x - y}} = \frac{{x^2 + y^2 }}{{x + y}} \cdot \frac{1}{{x - y}} = \frac{{x^2 + y^2 }}{{x^2 - y^2 }}$..en dat ging waarschijnlijk sneller dan je dacht... WvR vrijdag 24 september 2010
WvR vrijdag 24 september 2010
©2001-2024 WisFaq