Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelbaarheid bewijzen

Bewijs voor alle a,b,cÎ geldt dat a|b en a|c dan a|(b+c).
Dus b is deelbaar door a en c is deelbaar door a. Hoe kan je bewijzen dat b+c ook deelbaar is door a?

M.
Student universiteit - zondag 19 september 2010

Antwoord

Als a|b dan b = a·p
Als a|c dan c = a·q
Met p,qÎ
Gevolg: b+c = a·p+a·q = a·(p+q) Þ a|(b+c)
Zoiets?

WvR
zondag 19 september 2010

©2001-2024 WisFaq