Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Irrationaal getal

Hallo,

$\sqrt{ }$3 is een irrationaal getal dat niet als een onverenigbare breuk kan geschreven worden omdat er geen spoor van periode in terug te vinden is.
Er moet nu een bewijs uit het ongerijmde bestaan waar men juist vertrekt van een onvereenvoudgbare breuk....
$\sqrt{ }$3=a/b
3=(a/b)2
3=a2/b2
a2=3b2
Nu verder.....
Het moet ook kunnen voor $\sqrt{ }$6,$\sqrt{ }$7,$\sqrt{ }$11,
3$\sqrt{ }$2 enz....
Vriendelijke groeten,

Groeten en graag wat hulp

Rik Le
Iets anders - donderdag 16 september 2010

Antwoord

Komt het er niet gewoon op neer in te zien dat de priemontbinding van het linkerlid altijd een even aantal drieen zal bevatten en het rechterlid een oneven aantal?

cl
donderdag 16 september 2010

 Re: Irrationaal getal  

©2001-2024 WisFaq