Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veeltermen

Hallo Wisfaq,

Bepaal een veelterm A(x) zo dat A(x) van de 2 de graad is ; A(0)=2 en A(2)=24Ik begin als volgt=
A(x)= ax2+bx+c
A(0)= 2 geeft c=0
en A(x) ax2+bx
A(2)=24 geeft 24=4a+2b of 12=2a+b
Heb ik nu geen gegeven te weinig ??Of verwaarloos ik iets bij de vraagstelling ??
Er zouden zelfs meerdere oplossingen zijn??
Groetjes
Graag wat hulp aub...

Rik Le
Iets anders - zondag 12 september 2010

Antwoord

Voor een willekeurige tweedegraads functie heb je inderdaad 3 punten (die niet op één lijn liggen) nodig. Maar misschien is de vraagstelling wel 'bepaal een veelterm A(x)'. Zou je dan kunnen volstaan met bijvoorbeeld y=x2+bx+c? Ik vind van wel.

Met c=2 en A(2)=x2+bx+2=24 geeft dit: y=x2+9x+2
Dus dat is er wel één...

WvR
zondag 12 september 2010

©2001-2024 WisFaq