\require{AMSmath} Logaritme Ik kom maar niet uit de volgende vergelijking:(3logx)2+6=5·3logxKunt u me helpen? Elke Student universiteit - vrijdag 10 september 2010 Antwoord Hoi Elke,Laat u=3logx. Dan hebben we u2 + 6 = 5u, dus u2 - 5u + 6 = 0. Daaruit volgt (u-2)(u-3) = 0, dus u = 2 of u = 3.Het wordt nu simpeler: 3logx = 2 of 3logx = 3. Ik neem aan dat je dat lukt.Mvg, FvL. FvL vrijdag 10 september 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom maar niet uit de volgende vergelijking:(3logx)2+6=5·3logxKunt u me helpen? Elke Student universiteit - vrijdag 10 september 2010
Elke Student universiteit - vrijdag 10 september 2010
Hoi Elke,Laat u=3logx. Dan hebben we u2 + 6 = 5u, dus u2 - 5u + 6 = 0. Daaruit volgt (u-2)(u-3) = 0, dus u = 2 of u = 3.Het wordt nu simpeler: 3logx = 2 of 3logx = 3. Ik neem aan dat je dat lukt.Mvg, FvL. FvL vrijdag 10 september 2010
FvL vrijdag 10 september 2010
©2001-2024 WisFaq