Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een functievoorschrift van een parabool met 2 willekeurige coordinaten

Hallo, ik moet een functievoorschrift maken maar ik denk dat het onmogelijk is. Het enige dat gegeven is dat de parabool moet gaan door de punten:
C(2,4)
D(4,3)
Voor de rest weet je niets...

glenn
2de graad ASO - woensdag 8 september 2010

Antwoord

Als je een parabool wilt hebben door de punten die je opgeeft, dan kun je beginnen met y = ax2 + bx + c.
Invullen geeft dan 4 = 4a + 2b + c en ook nog 3 = 16a + 4b + c
Nu zit je met 2 vergelijkingen met 3 variabelen, en dat gaat dus niet lukken.
Kortom: er moet nóg een punt gegeven worden.

MBL
woensdag 8 september 2010

©2001-2024 WisFaq