Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Discriminant

Hallo Wisfaq,

Wetende dat :
ALS x2+px+q geen oplossingen heeft en ALS x2+2px+2q=0
één(1) oplossing heeft, hoeveel oplossingen heeft
x2+3px +3q dan wel?

Ik heb al dat:
p2-4q0 (1 ste vgl)en 4p2-8q=0 (2 de vgl) waaruit p2=2q .Invullend in de eerste ongelijkheid bekom ik -2q0 of q0
Uit de derde haal ik : 9p2-12q en 18q-12q=-6q maar verder geraak ik niet...
Groeten
RIK

Rik Le
Iets anders - woensdag 8 september 2010

Antwoord

18q - 12q = -6q ??

MBL
woensdag 8 september 2010

 Re: Discriminant 

©2001-2024 WisFaq