Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige plaatsen

Kunt u mij aub helpen met het oplossen van volgende vragen aub?


I) gegeven: twee punten A(1, 2) en B (5, 4)
gevraagd: de meetkundige plaats van de punten D waarvoor geldt: d(A,D) / d(B,D) = 2


II) gegeven zijn de rechten a en b:
a ; y = 2x - 3
b; 2y - 4x - 5 = 0
Bepaal de meetkundige plaats van de punten D die even ver verwijderd zijn van de rechten a en b.

Alvast Bedankt,
J.

Jorn
3de graad ASO - dinsdag 7 september 2010

Antwoord

Hallo

1) Stel co(D)=(x,y)
Je kent de formule voor de afstand tussen 2 punten.
Werk de gegeven voorwaarde uit met behulp van deze formule.
(De twee leden kwadrateren maakt het rekenwerk eenvoudiger!)
Je bekomt de vergelijking van een cirkel.

2) De M.P. van de punten die even ver liggen van twee rechten is de bissectrice (deellijn) van deze twee rechten.

Ok?

LL
woensdag 8 september 2010

©2001-2024 WisFaq