Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onvereenvoudigbare breuk

Hallo Wisfaq,

Maak een onvereenvoudigbare breuk van 0,499.....
Ik redeneer als volgt:
0,499...=4,99...·1/10=(49-4)/9·(1/10)=(45/9)·(1/10)=45/90=0.5...
Maar klopt dit wel ??.0,499.... ¹0,5(wel 'ongeveer juist' natuurlijk)
Neem ik bijvoorbeeld :
2,355...
=23,55...·1/10
=(235-23)/9·(1/10)
=212/90
=106/45
=2,355..... en dit klopt wel ?
Wat loopt er fout ?
Groeten,

Rik Le
Iets anders - maandag 6 september 2010

Antwoord

Als je a = 0,49999.... stelt, dan is 10 a = 4,9999....
Trek dit nu van elkaar af: 10a - a = 9a = 4,5 en dus a = 0,5

MBL
maandag 6 september 2010

©2001-2024 WisFaq