\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 62978 Re: Samengestelde functie Dag Hennie, De voorlaatste regel moet je mij nog eens uitlegeen bij de overgang van g(x-1) op g(x)...... Groeten, Rik Rik Le Iets anders - dinsdag 24 augustus 2010 Antwoord Heel eenvoudig: 1) x = (x+1)-1 = u-1 met u = x+1 2) g(x-1) = x2-1 , dus ook g(u-1) = u2-1 3) g(x) = g(u-1) = u2-1 = (x+1)2-1. hr dinsdag 24 augustus 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag Hennie, De voorlaatste regel moet je mij nog eens uitlegeen bij de overgang van g(x-1) op g(x)...... Groeten, Rik Rik Le Iets anders - dinsdag 24 augustus 2010
Rik Le Iets anders - dinsdag 24 augustus 2010
Heel eenvoudig: 1) x = (x+1)-1 = u-1 met u = x+1 2) g(x-1) = x2-1 , dus ook g(u-1) = u2-1 3) g(x) = g(u-1) = u2-1 = (x+1)2-1. hr dinsdag 24 augustus 2010
hr dinsdag 24 augustus 2010
©2001-2025 WisFaq