\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 62958 Re: Machtsverheffing complex getal door formule van Moivre ((Ö2·(1-i)/((1+i)·(1-i)))3 = ((Ö2-Ö2i)/2)3moet ik dit dan uitwerken als merkwaardig product?(a-b)3 = a3-3a2b+3ab2-b3((Ö2-Ö2i)/2)3 = (2Ö2/8)-(6Ö2i/8)+(6Ö2i2/8)-(2Ö2i3/8)aangezien i2=-1 en i3=-i word dit:(2Ö2/8)-(6Ö2i/8)-(6Ö2/8)+(2Ö2i/8) = -(4Ö2/8)-(4Ö2i/8)-(Ö2/2)-(Ö2i/2) Ö2 afzonderen (-Ö2/2)·(1+i)idd het klopt dankjewel om mijn fout aan te wijzen Jorn V Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 20 augustus 2010 Antwoord Je kunt het rekenwerk nog vereenvoudigen door Ö2 af te zonderen.Je hebt dan :(1-i/Ö2)3 =1-3i+3i2-i3/2Ö2 = -2-2i/2Ö2 = -Ö2/2.(1-i) LL vrijdag 20 augustus 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
((Ö2·(1-i)/((1+i)·(1-i)))3 = ((Ö2-Ö2i)/2)3moet ik dit dan uitwerken als merkwaardig product?(a-b)3 = a3-3a2b+3ab2-b3((Ö2-Ö2i)/2)3 = (2Ö2/8)-(6Ö2i/8)+(6Ö2i2/8)-(2Ö2i3/8)aangezien i2=-1 en i3=-i word dit:(2Ö2/8)-(6Ö2i/8)-(6Ö2/8)+(2Ö2i/8) = -(4Ö2/8)-(4Ö2i/8)-(Ö2/2)-(Ö2i/2) Ö2 afzonderen (-Ö2/2)·(1+i)idd het klopt dankjewel om mijn fout aan te wijzen Jorn V Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 20 augustus 2010
Jorn V Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 20 augustus 2010
Je kunt het rekenwerk nog vereenvoudigen door Ö2 af te zonderen.Je hebt dan :(1-i/Ö2)3 =1-3i+3i2-i3/2Ö2 = -2-2i/2Ö2 = -Ö2/2.(1-i) LL vrijdag 20 augustus 2010
LL vrijdag 20 augustus 2010
©2001-2025 WisFaq