Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afrondingsregels

De oefening is:
3,200mm.0,55m = ...

De vraag is: moet ik 0,55m omzetten naar 'mm' ,zo niet, hoe moet het dan wel?

Myrthe
2de graad ASO - maandag 16 augustus 2010

Antwoord

Ik zou altijd alles in SI eenheden uitdrukken (in m in dit geval). Je kunt dan zelfde notatie gebruiken als in je andere vraag, dus:

3,200 * 10^(-3) m * 0,55 m= 1.8 * 10^(-3) m^2

De 0,55m mag je natuurlijk ook in mm opschrijven, dan wordt het:
3,200 mm * 5,5 * 10^2 mm = 1.8 * 10^3 mm2

Zo een beetje duidelijker?

Bernhard
maandag 16 augustus 2010

©2001-2024 WisFaq