Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de vergelijking van alle lijnen door een punt

Beste wisfaq,
De oplossing van onderstaande opgave wil graag begrijpen:
f(x)=x^2 + 3x + 3. bepaal de vergelijking van alle lijnen door het punt (1,-2) die raken aan de grafiek van f(x).

stap1: laat P(p,q) het raakpunt zijn.
q=p^2+3p+3
q'=2p + 3 (helling van de raaklijn)

q'= ook gelijk aan (-2-q)/(1-p) (HOE KOMT MEN HIERAAN?)

de rest van de opgave is kwestie van uitwerken en levert dus geen probleem op, maar hoe komt men aan de tweede formule voor q' ?????

Alvast bedankt voor de hulp

Groet,

Carlos


carlos
Student universiteit - woensdag 11 augustus 2010

Antwoord

De rechterkant van die tweede formule is de helling van de lijn door (p,q) en (-2,1); teken maar een plaatje.

kphart
woensdag 11 augustus 2010

©2001-2024 WisFaq