Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Hallo,

Ik begrijp niet hoe ik volgende logaritmische vergelijking kan oplossen ?

Kunnen jullie mij op weg helpen ?

3log(4x-9) = 1+3log(1/3x2-2)

hartelijk bedankt!

Bart P
3de graad ASO - woensdag 11 augustus 2010

Antwoord

Bart,
Voor het rechterlid kun je schrijven log3+log(1/3x2-2)=log(x2-6), alle met grondtal 3.Dus moet gelden :4x-9=x2-6.Geeft als oplossingen x=3 en x=1,maar deze voldoet niet.Waarom niet?

kn
woensdag 11 augustus 2010

 Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq