\require{AMSmath} Machten Hallo , ik heb geen uitleg in mijn boeken over deze vragen die ik bij vorig examen kreeg : x^4=20 wat is x ? Hoe moet dit stap voor stap ? En dit : 2^x=12 wat is x ? En hoe moet dit ? Laatste gaat volgens mij met log, maar hoe kom je aan iets dat tot de macht 12 is, er is geen getal wat tot de macht 12 is. Ik zoek natuurlijk de makkelijkste manier ... Saeed Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 augustus 2010 Antwoord Als x^4=20 dan is x gelijk aan 20^(1/4)=4Ö20. Hier kan ik niet meer tussenstappen voor bedenken. 2^x=12 levert x=2log(12). Als je van dit getal een benadering wilt hebben met je rekenmachine tik je in log(12)/log(2) en je krijgt dan 3.58496... hk maandag 9 augustus 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo , ik heb geen uitleg in mijn boeken over deze vragen die ik bij vorig examen kreeg : x^4=20 wat is x ? Hoe moet dit stap voor stap ? En dit : 2^x=12 wat is x ? En hoe moet dit ? Laatste gaat volgens mij met log, maar hoe kom je aan iets dat tot de macht 12 is, er is geen getal wat tot de macht 12 is. Ik zoek natuurlijk de makkelijkste manier ... Saeed Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 augustus 2010
Saeed Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 augustus 2010
Als x^4=20 dan is x gelijk aan 20^(1/4)=4Ö20. Hier kan ik niet meer tussenstappen voor bedenken. 2^x=12 levert x=2log(12). Als je van dit getal een benadering wilt hebben met je rekenmachine tik je in log(12)/log(2) en je krijgt dan 3.58496... hk maandag 9 augustus 2010
hk maandag 9 augustus 2010
©2001-2024 WisFaq