\require{AMSmath} Integraal rekenen Integraal teken met het getal 2 erboven en 0,5 er onder. 1/x3 dx[1/2x^-2]Vervolgens vul ik de gegevens in (2) en (0,5)Uitkomst (2) = 1/8Uitkomst (0,5) = 2Normaal gesproken is totaal uitkomst dan toch 1/8-2 = -1 7/8Nu staat er in mijn antwoorden boek 1 7/8.Doe ik dan toch iets verkeerd?Mvg,Gijs Gijs Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 augustus 2010 Antwoord Beste Gijs,Er moet inderdaad 17/8 uitkomen.Kijk nog eens goed naar je primitieve functie:Als f(x) = 1/x3 = x-3,dan F(x)= -1/2x-2 = -1/(2x2)Waarschijnlijk ben je de min vergeten... Daniel maandag 9 augustus 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Integraal teken met het getal 2 erboven en 0,5 er onder. 1/x3 dx[1/2x^-2]Vervolgens vul ik de gegevens in (2) en (0,5)Uitkomst (2) = 1/8Uitkomst (0,5) = 2Normaal gesproken is totaal uitkomst dan toch 1/8-2 = -1 7/8Nu staat er in mijn antwoorden boek 1 7/8.Doe ik dan toch iets verkeerd?Mvg,Gijs Gijs Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 augustus 2010
Gijs Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 augustus 2010
Beste Gijs,Er moet inderdaad 17/8 uitkomen.Kijk nog eens goed naar je primitieve functie:Als f(x) = 1/x3 = x-3,dan F(x)= -1/2x-2 = -1/(2x2)Waarschijnlijk ben je de min vergeten... Daniel maandag 9 augustus 2010
Daniel maandag 9 augustus 2010
©2001-2024 WisFaq