\require{AMSmath} Natuurlijke logaritmen Vraag: de oplossing van de vergelijking e2x = 9 is? Volgens mij niet zo moeilijk alleen zie ik de laatste stap niet. e2x = 9 2x = Ln 9 x= (Ln 9) / 2 Maar dan de laatste stap naar het antwoord hier onder. Is hier weer een andere reken regel voor ofzo? Antwoord: Ln(3) Gijs Student hbo - zaterdag 7 augustus 2010 Antwoord De vraag is: waarom is 1/2·ln(9)=ln(3)? Volgens de rekenregels machten en logaritmen geldt bij L3: $ {}^a\log (b^p ) = p \cdot {}^a\log (b) $ Dat is nog wel 's handig. In dit geval kan je dus schrijven: $ \frac{1} {2}\ln \left( 9 \right) = \ln \left( {9^{\frac{1} {2}} } \right) = \ln \left( {\sqrt 9 } \right) = \ln \left( 3 \right) $ Ik zou de regel onthouden. 't Komt vaak voor! WvR zaterdag 7 augustus 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vraag: de oplossing van de vergelijking e2x = 9 is? Volgens mij niet zo moeilijk alleen zie ik de laatste stap niet. e2x = 9 2x = Ln 9 x= (Ln 9) / 2 Maar dan de laatste stap naar het antwoord hier onder. Is hier weer een andere reken regel voor ofzo? Antwoord: Ln(3) Gijs Student hbo - zaterdag 7 augustus 2010
Gijs Student hbo - zaterdag 7 augustus 2010
De vraag is: waarom is 1/2·ln(9)=ln(3)? Volgens de rekenregels machten en logaritmen geldt bij L3: $ {}^a\log (b^p ) = p \cdot {}^a\log (b) $ Dat is nog wel 's handig. In dit geval kan je dus schrijven: $ \frac{1} {2}\ln \left( 9 \right) = \ln \left( {9^{\frac{1} {2}} } \right) = \ln \left( {\sqrt 9 } \right) = \ln \left( 3 \right) $ Ik zou de regel onthouden. 't Komt vaak voor! WvR zaterdag 7 augustus 2010
WvR zaterdag 7 augustus 2010
©2001-2024 WisFaq