\require{AMSmath} Exponentiele functie vereenvoudigen Zou iemand mij kunnen helpen met het vereenvoudigen van deze exponentiele functie?$\Large \frac{{2^x \cdot 4^{1 - x} }}{{8^x }}$Het goede antwoord:$2^{2 - 4x} \,\,of\,\,4^{1 - 2x}$Alvast bedankt. dave v Leerling mbo - dinsdag 27 juli 2010 Antwoord $ \eqalign{ & \frac{{2^x \cdot 4^{1 - x} }} {{8^x }} = \cr & \frac{{2^x \cdot \left( {2^2 } \right)^{1 - x} }} {{\left( {2^3 } \right)^x }} = \cr & \frac{{2^x \cdot 2^{2 - 2x} }} {{2^{3x} }} = \cr & \frac{{2^{2 - x} }} {{2^{3x} }} = \cr & 2^{2 - 4x} \cr} $ Daarbij maak je gebruik van een aantal standaardregels. Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen. WvR dinsdag 27 juli 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou iemand mij kunnen helpen met het vereenvoudigen van deze exponentiele functie?$\Large \frac{{2^x \cdot 4^{1 - x} }}{{8^x }}$Het goede antwoord:$2^{2 - 4x} \,\,of\,\,4^{1 - 2x}$Alvast bedankt. dave v Leerling mbo - dinsdag 27 juli 2010
dave v Leerling mbo - dinsdag 27 juli 2010
$ \eqalign{ & \frac{{2^x \cdot 4^{1 - x} }} {{8^x }} = \cr & \frac{{2^x \cdot \left( {2^2 } \right)^{1 - x} }} {{\left( {2^3 } \right)^x }} = \cr & \frac{{2^x \cdot 2^{2 - 2x} }} {{2^{3x} }} = \cr & \frac{{2^{2 - x} }} {{2^{3x} }} = \cr & 2^{2 - 4x} \cr} $ Daarbij maak je gebruik van een aantal standaardregels. Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen. WvR dinsdag 27 juli 2010
WvR dinsdag 27 juli 2010
©2001-2024 WisFaq