\require{AMSmath} Complementregel zonder terugleggen Er wordt 6x gegooid met een dobbelsteen. Wat is de kans van het dobbelen van minstens 4 keer een 6? Sonja Iets anders - zondag 18 juli 2010 Antwoord Dit lijkt me nu een voorbeeld van een binomiaal kansprobleem!Zie 3. Binomiale verdelingIn dit geval...X:aantal zessen bij zes keer gooienp=1/6n=6Gevraagd: P(X4)Oplossing: P(X4)=1-P(3)De laatste kans kan je vinden met de tabel of de grafische rekenmachine.Maar wat bedoel je hier met 'zonder terugleggen' eigenlijk? WvR zondag 18 juli 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Er wordt 6x gegooid met een dobbelsteen. Wat is de kans van het dobbelen van minstens 4 keer een 6? Sonja Iets anders - zondag 18 juli 2010
Sonja Iets anders - zondag 18 juli 2010
Dit lijkt me nu een voorbeeld van een binomiaal kansprobleem!Zie 3. Binomiale verdelingIn dit geval...X:aantal zessen bij zes keer gooienp=1/6n=6Gevraagd: P(X4)Oplossing: P(X4)=1-P(3)De laatste kans kan je vinden met de tabel of de grafische rekenmachine.Maar wat bedoel je hier met 'zonder terugleggen' eigenlijk? WvR zondag 18 juli 2010
WvR zondag 18 juli 2010
©2001-2024 WisFaq