Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Richtingscoëfficiënt rechte bij gegeven afstand

Hallo allemaal,

Bepaal de richtingscoëfficiënt m van de rechte a- y= mx -3 die op een afstand 2 van de oorsprong ligt.

Hoe moet ik hieraan beginnen? Ik heb het geprobeerd, maar het lukt me niet...

Alvast Bedankt!

groetjes

Sari
3de graad ASO - zondag 18 juli 2010

Antwoord

Hallo

Schrijf eerst de vergelijking als :
a Û mx - y - 3 = 0
zodat je de formule voor de afstand van een punt tot een rechte kunt toepassen.
De afstand van het punt O(0,0) tot deze rechte a is dus :

|-3|/Ö(m2+1) = 2

of

9 = 4(m2+1)

Hieruit kun je m oplossen (je vindt dus twee tegengestelde waarden).

LL
zondag 18 juli 2010

©2001-2025 WisFaq