Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren - controle

volgens mij heeft de Erasmus Universiteit een foutje gemaakt.

Gegeven x2/5x+3
Volgens EUR is de afgeleide dan x2+6x/(5x+3)2
maar volgens mij moet het zijn
f = x2
g = (5x+3)
f'= 2x
g'= 5
Invullen in quotientregel geeft
2x.(5x+3)-x2.5/(5x+3)2
oftewel
5x2+6x/(5x+3)2

Welk antwoord klopt?

h3rm4n
Iets anders - zaterdag 17 juli 2010

Antwoord

Beste Herman,

Jouw antwoord klopt, bij de x2 in de teller hoort een factor 5.

mvg,
Tom

td
zaterdag 17 juli 2010

©2001-2024 WisFaq