\require{AMSmath} Herleiden met x in de noemer Gegeven: x + 1 = 5 -20/x+8Dit kan herleid worden tot x2+4x-12=0Alleen lukt het mij niet..Ik loop vast op die x+8 in de noemer. Hoe pak je zoiets ook alweer aan? Sonja Iets anders - vrijdag 16 juli 2010 Antwoord Om die x+8 kwijt te raken kan je links en rechts vermenigvuldigen met x+8. Dat gaat dan zo: Helpt dat? WvR vrijdag 16 juli 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: x + 1 = 5 -20/x+8Dit kan herleid worden tot x2+4x-12=0Alleen lukt het mij niet..Ik loop vast op die x+8 in de noemer. Hoe pak je zoiets ook alweer aan? Sonja Iets anders - vrijdag 16 juli 2010
Sonja Iets anders - vrijdag 16 juli 2010
Om die x+8 kwijt te raken kan je links en rechts vermenigvuldigen met x+8. Dat gaat dan zo: Helpt dat? WvR vrijdag 16 juli 2010
WvR vrijdag 16 juli 2010
©2001-2024 WisFaq