Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomium van Newton

Beste mensen,

Ik vond deze som mbt het binomium van Newton. Mijn browser ondersteunt jullie tekens niet, dus ik schrijf het sigma-teken als een hoofdletter S en de 8 die erboven moet staan, staat er nu naast:
(a+b)n= S8 (8) (-1)k (k hoort linksboven -1 te staan)
k=0 (k)

Bereken deze som mbv het binomium van Newton. Kies daartoe geschikte waarden voor a en b.
Oplossing:
Het model-antwoord is 0, en mijn berekening is als volgt:
alleen de 2e term is gegeven, dus a=1 en b=-1.

Berekening:
(a+b)verheven tot de 8ste macht, met a=1, b=-1:
(1-1)verheven tot de achtste macht=
0 verheven tot de achtste macht= 0.

Mijn vraag is: k kan toch ook 0 zijn?
Dan: 0 verheven tot de nulde macht= 1.
Het modelantwoord zou volgens mij 0 of 1 moeten zijn.
Is het modelantwoord onvolledig of mag k niet 0 zijn?

Alvast bedankt!

Lisi

Lisi R
Cursist vavo - donderdag 15 juli 2010

Antwoord

Vergeet je misschien de binomiaal coëfficiënten?

q62827img1.gif

Klopt als een bus dus! Gelukkig maar...

WvR
donderdag 15 juli 2010

 Re: Binomium van Newton 

©2001-2024 WisFaq