Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zoek een getal

Hallo Wisfaq,

Gegeven : x+1/x=5 bepaal n= x3+1/x3

Ik los op :
(x+1/x)(x2-1+1/x2)= (x+1/x)((x+1/x)2-2)
Invullen geeft (5)(52-2)= 5·23=115
Schijf in gewone decimale notatie, vraagt men dan ..Ik vermoed de wetenschappelijke schrijfwijze of niet ?
Dus:........
115= 1,15·102
Is dat in orde zo ?
Groeten en een goede nacht

Rik Le
Iets anders - maandag 12 juli 2010

Antwoord

Rik,
In jouw oplossing zit een fout:x3+1/x3=(x+1/x)[(x+1/x)2-3]=110=1,1·10^2..

kn
dinsdag 13 juli 2010

 Re: Zoek een getal 
 Re: Zoek een getal 

©2001-2024 WisFaq