\require{AMSmath} Quotientregel Ik kom niet uit(x-1)/(x+1)f = x-1g = x+1f' = 1g' = 1(f'·g - f·g')/g2(1·(x+1)-(x+1)·1)/(x+1)2(x+1-x+1)/(x+1)20 / (x+1)2maar dit klopt niet. Oplossing moet zijn:2/(x+1)2Wat doe ik fout? Herman Iets anders - zaterdag 10 juli 2010 Antwoord Je kiest voor f x+1 maar 't is x-1:$f'(x) = \frac{{1 \cdot (x + 1) - (x - 1) \cdot 1}}{{\left( {x + 1} \right)^2 }}$..en nu vallen de x-en in de teller precies tegen elkaar weg... WvR zaterdag 10 juli 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet uit(x-1)/(x+1)f = x-1g = x+1f' = 1g' = 1(f'·g - f·g')/g2(1·(x+1)-(x+1)·1)/(x+1)2(x+1-x+1)/(x+1)20 / (x+1)2maar dit klopt niet. Oplossing moet zijn:2/(x+1)2Wat doe ik fout? Herman Iets anders - zaterdag 10 juli 2010
Herman Iets anders - zaterdag 10 juli 2010
Je kiest voor f x+1 maar 't is x-1:$f'(x) = \frac{{1 \cdot (x + 1) - (x - 1) \cdot 1}}{{\left( {x + 1} \right)^2 }}$..en nu vallen de x-en in de teller precies tegen elkaar weg... WvR zaterdag 10 juli 2010
WvR zaterdag 10 juli 2010
©2001-2024 WisFaq