\require{AMSmath} Exponentiele groei Hallo,De grootte van en bevolking op tijdstip t is N(t)=N(0)·2xta) Bereken x als gegeven is dat N(10)= 16·N(0)b) Bereken x als gegeven is dat N(5)= 3·N(0)c) Bereken x als gegeven is dat N(6)= 8·N(2) jeroen Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 juli 2010 Antwoord Ik denk dat het vooral een kwestie is van invullen in de formule! a. Invullen geeft N(10)=N(0)·2x·10 Dus 210x=16 Þ 10x=4 Þ x=2/5. b. Idem dito. $ \eqalign{ & 2^{5x} = 3 \cr & {}^2\log \left( {2^{5x} } \right) = {}^2\log \left( 3 \right) \cr & 5x \cdot {}^2\log \left( 2 \right) = {}^2\log \left( 3 \right) \cr & 5x = {}^2\log \left( 3 \right) \cr & x = \frac{1} {5} \cdot {}^2\log \left( 3 \right) \cr} $ c. N(6)=N(0)·26x N(2)=N(0)·22x Nu geldt: N(0)·26x=8·N(0)·22x 26x=8·22x 24x=8 4x=3 x=3/4 Hopelijk helpt dat en anders maar weer vragen! WvR vrijdag 9 juli 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,De grootte van en bevolking op tijdstip t is N(t)=N(0)·2xta) Bereken x als gegeven is dat N(10)= 16·N(0)b) Bereken x als gegeven is dat N(5)= 3·N(0)c) Bereken x als gegeven is dat N(6)= 8·N(2) jeroen Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 juli 2010
jeroen Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 juli 2010
Ik denk dat het vooral een kwestie is van invullen in de formule! a. Invullen geeft N(10)=N(0)·2x·10 Dus 210x=16 Þ 10x=4 Þ x=2/5. b. Idem dito. $ \eqalign{ & 2^{5x} = 3 \cr & {}^2\log \left( {2^{5x} } \right) = {}^2\log \left( 3 \right) \cr & 5x \cdot {}^2\log \left( 2 \right) = {}^2\log \left( 3 \right) \cr & 5x = {}^2\log \left( 3 \right) \cr & x = \frac{1} {5} \cdot {}^2\log \left( 3 \right) \cr} $ c. N(6)=N(0)·26x N(2)=N(0)·22x Nu geldt: N(0)·26x=8·N(0)·22x 26x=8·22x 24x=8 4x=3 x=3/4 Hopelijk helpt dat en anders maar weer vragen! WvR vrijdag 9 juli 2010
WvR vrijdag 9 juli 2010
©2001-2024 WisFaq