Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkiing oplossen met breuk

Hallo allemaal,

Eeven een vraagje , ik heb een vergelijking en die wil ik op de volgende wijze oplossen, kan dit wiskundig gezien?
De vergelijking is:


8Ma+88·((5.6-Ma)/2)=1319,2 Knm$\to$
8Ma+((492,8-88Ma)/2)= 1319,2 Knm $\to$
8Ma-88Ma=2638,4-492,8$\to$
Ma= 2190,6/80= 27,3 Knm

Of maak ik hier een fout doordat ik bij de derde stap het rechter gedeelte 1 keer vermenigvuldig met 2?

Alvast bedankt

Groeten Maurice

Mauric
Student hbo - dinsdag 6 juli 2010

Antwoord

Maurice,
De derde stap is fout.Beide leden vermenigvuldigen met 2 geeft:
16Ma-88Ma=2638,4-492,8=2145.6$\to$-72Ma=2145.6$\to$Ma=-29.8Knm.
Of:8Ma+44(5,6-Ma)=1319.2$\to$8Ma+246.4-44Ma=1319.2$\to$Ma=-1072.8/36=-29.8Knm.

kn
dinsdag 6 juli 2010

©2001-2024 WisFaq