Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Briggse logaritmen

Hallo Wisfaq-team,
Ik zie een vraag in een cursus staan en daar heb ik wat twijfels over.
Als de Log3=a gesteld wordt, schrijf dan log2.7 in functie van a
Als ik het getal 2.7 als een decimaal beschouw is er geen probleem (en ik vermoed ook dat het zo moet geinterpreteerd worden omdat haakjes ontbreken)
log 2.7= log 27/10=log 27-log10=log33-1=3log3-1=3a-1

Maar als het als product geschreven staat, wat ik betwijfel(wegens gebrek aan haken zoals ik al zei) dan is het probleem niet oplosbaar , denk ik.
log2.7=log2+log7 en dat is toch niet in functie van a te schrijven, niet ? Dat was mijn vraag. Of gaat mijn vindingrijkheid niet ver genoeg....
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 28 juni 2010

Antwoord

Ik zou er maar gewoon vanuit gaan dat log(27/10) wordt bedoeld.

hk
maandag 28 juni 2010

©2001-2024 WisFaq