Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62736 

Re: Re: Afleiding formules circulaire rotatie

In uw eerdere antwoord schreef U:

Neem een vector (ongelijk 0) met kentallen (p,q) die een hoek a met de positieve x-as maakt.
Dan is p = rcos(a) en q = rsin(a) met r = sqrt(p·p + q·q).

U maakt dus gebruik van r = sqrt(p·p + q·q). In de afleiding van de transformatieformules voor een hyperbolische rotatie zoudt U misschien gebruik kunnen maken van y·y - x·x = b·b en/of x·x - y·y = a·a. Ik gok maar wat.

Ad van
Iets anders - donderdag 24 juni 2010

Antwoord

Een medebeantwoorder wees me op onderstaand adres. Daar kun je vast een heleboel mee.

http://www.physicsinsights.org/hyperbolic_rotations.html

MBL
donderdag 24 juni 2010

©2001-2024 WisFaq