Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Taylorpolynoom

Beste lezer,

Ik probeer de tweedegraads taylorpolynoom van f rond 0 op te stellen met f(x)=ln(ex + 1).

Dit doe ik door de de standaard taylor reeks van ex om te schrijven naar ln(ex+1) = ln(2) + ln(1+x/2) vervolgens expandeer ik ln(1+x/2) naar: x/2 - 1/2·(x/2)2 = x/2 - x/8.

Dit geeft voor de hele reeks: T2(x) = ln(2) +x/2 -x/8.. In mijn antwoord model staat het antwoord T2(x)=ln(2) + x/2 + x/8 maar daar kan ik met geen mogelijkheid op uitkomen, daardoor begin ik langzaam te twijfelen aan de correctheid van het antwoordmodel maar ik kan niemand vinden om dit te bevestigen.

Met vriendelijke groeten

Thomas
Student universiteit - zaterdag 19 juni 2010

Antwoord

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

q62719img1.gif

...en daar lijkt me dan weinig tegen in te brengen. Ik begrijp eigenlijk ook niet helemaal wat je doet... dus dat zal het probleem wel zijn.

WvR
zondag 20 juni 2010

©2001-2024 WisFaq