Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschil separabele vergelijking en lineare differentieaalvergelijking

Beste Wiskundige,

Ik heb 2 paragrafen over separable vergelijkingen en lineare differentiaalvergelijkingen. Ik kan ze beide oplossen, dat is het probleem niet. Enkel zit ik het het volgende. Ik weet niet wanneer het een separable vergelijking is en wanneer een linear vergelijking. In mijn optiek kan ik een lineare differentiaalvergelijking OOK oplossen als een separable vergelijking, maar dat moet niet kunnen...

Heeft u tips?

Mitche
Student universiteit - vrijdag 18 juni 2010

Antwoord

Dat laatste wil ik dan wel 's zien:

$
\eqalign{
& a. \cr
& \frac{{dy}}
{{dt}} = t \cdot y + 3t^2 + 2t - 3 \cr
& \cr
& b. \cr
& \frac{{dy}}
{{dt}} = (y + 1) \cdot \sin t + 2\sin t\cos t \cr
& \cr
& c. \cr
& \frac{{dy}}
{{dx}} = \frac{y}
{t} + t^2 + \frac{1}
{t} \cr}
$

...en lukt dat?

WvR
vrijdag 18 juni 2010

©2001-2024 WisFaq