Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossing van vergelijking (- in de som)

Ik heb problemen bij het oplossen van 8- 1,7logx=5
het gaat om de - (=min) in deze formule, hoe werk ik die 8 en die - weg?

M
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 17 juni 2010

Antwoord

Door de 8 'naar rechts te brengen', krijg je - 1,7log(x) = -3 en dus
1,7log(x) = 3.
Dit komt vervolgens neer op 1,73 = x waarmee de oplossing is gevonden.

MBL
donderdag 17 juni 2010

©2001-2024 WisFaq