Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking met ln

ln(x) = 1 + ln(x-2)

P.
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 juni 2010

Antwoord

Ik gok dat het bedoeling is dat je deze vergelijking oplost? Misschien wil je de spelregels 's lezen. Dat kan teleurstellingen voorkomen...

$
\eqalign{
& \ln (x) = 1 + \ln (x - 2) \cr
& \ln (x) = \ln (e) + \ln (x - 2) \cr
& \ln (x) = \ln (e \cdot (x - 2)) \cr
& x = e \cdot (x - 2) \cr
& x = ex - 2e \cr
& ex - x = 2e \cr
& x(e - 1) = 2e \cr
& x = \frac{2e}
{{e - 1}} \cr}
$

Kijk maar 's goed. Begrijp je alle stappen? Weet je ook waarom die stappen nodig zijn? Zou je dit zelf ook hebben kunnen bedenken? Zou het de volgende keer beter gaan? Zoiets?

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
dinsdag 15 juni 2010

©2001-2024 WisFaq