Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule omdraaien

Hallo, ik heb moeite met het omdraaien van formules. Nu ben ik bezig met het berekenen van crossover filters voor speakers, maar kom er niet uit de formule hiervoor goed om te draaien.

De Formule:

Frequency (Hz)=1/2p·R·C

Ik weet de frequency, ik zou graag R, Resistance en C, Capacitance uit willen rekenen.

quint
Leerling mbo - dinsdag 15 juni 2010

Antwoord

Er staan drie dingen in deze formule, als je er twee weet kun je de derde berekenen.
Je hebt F=1/2$\pi$RC
Dit kun je ook schrijven als RCF=1/2$\pi$ door links en rechts te vermenigvuldigen net RC.

Delen door RF levert:
C=1/2$\pi$RF

Delen door CF levert:
R=1/2$\pi$CF

hk
dinsdag 15 juni 2010

 Re: Formule omdraaien 

©2001-2024 WisFaq