Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hulp nodig met eenheidscirkel

de functie is f(x)= cos(2X) - 2 sin(2X) + 2
en wat rekenen was kwam je eruit dat de toppen van de grafiek op de volgende x-coordinaten liggen:
X= 0.5p
X=1 + 1/6 p
X= 1.5p
X = 1 + 5/6 p
en dat was ook goed.
maar mijn probleem was dus als ik de y coordinaten wilde uitrekenen, kwam ik niet altijd goed uit.
de eerste en derde kwamen bij mij niet goed uit. De 2 de en 4de kwamen wel goed uit. Deze had ik op deze manier gedaan:
f(1+1/6p) = cos( 2· 1+ 1/6p) - 2·sin(1+1/6p) + 2
= 1/2 + 1/2 + 1/2 + 2 = 3.5 en dat was dan goed.
maar bij die andere kwam ik er dus niet uit op deze manier met behulp van de eenheidscirkel, want wat is cos(p) bijv. Dus wie kan mij helpen en uitleggen hoe je die andere twee moet doen?????

M.
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 juni 2010

Antwoord

f(1/2p) = cos(p) - 2sin(p) + 2 = -1 - 2.0 + 2 = 1

f(1,5p) = cos(3p) - 2sin(3p) + 2 = -1 - 2.0 + 2 = 1

En de vraag naar cos(p) moet eigenlijk overbodig zijn! Gewoon -1 toch?
Dat zie je in de grafiek, op de eenheidscirkel en desnoods haal je het gewoon uit de GR.

MBL
zaterdag 12 juni 2010

Re: Hulp nodig met eenheidscirkel

©2001-2024 WisFaq