\require{AMSmath} Inverse functie met machtswortel $\eqalign{ & y = f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)^x \cr & x = ? \cr}$ ruben Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 juni 2010 Antwoord $ \eqalign{ & y = f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)^x \cr & \ln \left( y \right) = \ln \left( {f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)^x } \right) \cr & \ln (y) = x \cdot \ln \left( {f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)} \right) \cr & x = \frac{{\ln (y)}} {{\ln \left( {f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)} \right)}}\,\,of\,\,ook\,\,x = \frac{{2 \cdot \ln \left( {\frac{y} {f}} \right)}} {{\ln \left( {3600 \cdot f \cdot m} \right)}} \cr} $ WvR maandag 7 juni 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$\eqalign{ & y = f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)^x \cr & x = ? \cr}$ ruben Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 juni 2010
ruben Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 juni 2010
$ \eqalign{ & y = f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)^x \cr & \ln \left( y \right) = \ln \left( {f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)^x } \right) \cr & \ln (y) = x \cdot \ln \left( {f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)} \right) \cr & x = \frac{{\ln (y)}} {{\ln \left( {f\left( {60 \cdot \sqrt {f \cdot m} } \right)} \right)}}\,\,of\,\,ook\,\,x = \frac{{2 \cdot \ln \left( {\frac{y} {f}} \right)}} {{\ln \left( {3600 \cdot f \cdot m} \right)}} \cr} $ WvR maandag 7 juni 2010
WvR maandag 7 juni 2010
©2001-2024 WisFaq